Zorro – ter adoptie

Een goede Dierenvriend uit Sint-Amands vroeg ons raad om een nieuwe thuis te zoeken voor Zorro. Zorro is op zoek naar een nieuwe stoere mand. Zorro kan geadopteerd worden via de organisatie Sniffing Snouts. Meer Info via www.sniffingsnouts.be. Cathy verteld ons even meer over Zorro.

Zorro is een stoere kater van 3,5 à 4 jaar en leeft sinds een aantal weken bij ons.

Zijn baasjes, de buren van wat verder, zijn gescheiden en Zorro kon niet mee met zijn baasje.

Op zijn eentje heeft hij dan maar beslist om bij ons te komen wonen, waar hij zeer welkom was.

Zijn oude baasje was ook blij dat hij een nieuwe thuis had.

Echter, klikt het dus niet niet met onze andere 6 katten. We hebben echt alles geprobeerd, maar ze geraken niet aan elkaar gewend. Onze oudste kat is vermagerd en heeft nog altijd wat stress, en de jongsten zijn ook bang van hem.

Zijn karakter: De naam Zorro pas echt wel bij hem. Hij wil eigenlijk iedereen charmeren met zijn look. Echter heeft hij niet veel succes bij de vrouwtjes omdat hij nogal bazig is.

Ideaal komt hij in een huisje terecht waar hij alleen is, of met een kat waar hij baas over mag spelen. Met niet dominante honden zou hij ook overweg kunnen, omdat hij met een hond heeft samen geleefd.

Met iets oudere kinderen kan hij ook overweg. Hij slaapt regelmatig bij onze jongens op de kamer en zij zijn 10.

Hij is veelal op zijn eentje, en zoekt af en toe affectie van ons, maar heel beperkt. Vermoedelijk ook omdat hij niet goed durft om zich volledig te geven, in het bijzijn van de andere katten.

Wij hebben een kattenluik, dus hij is gewoon van volledig zijn zin te doen. Als het goed weer is, vind je hem buiten, te genieten van het zonnetje. Als het slecht weer is, hangt hij hier binnen rond en doet zijn dut.

Hij is niet agressief, zolang hij maar de baas kan spelen. Echt een stoere kater met een klein hartje.

Verder is hij gecastreerd, maar geen chip. Zijn vacht blinkt.

Hij is wel ietwat kieskeurig op zijn eten: hij likt de saus eraf maar de brokjes blijven dan liggen, dus een echte Sauce Lover. Harde brokken vindt hij ook fijn.

We gaan dus samen met zijn vroegere baasje op zoek naar een nieuwe fijne thuis voor hem, waar hij het naar zijn zin kan hebben. En zo keert hier ook terug rust in de ‘roedel’

Wij zijn van Puurs-Sint-Amands in Belgie, maar zeker bereid om een eindje te rijden, als hij zijn mandje zou gevonden hebben.

Als je nog vragen hebt, of meer foto’s wil, geef maar een seintje.

Bedankt alvast

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven