Een dikke dankuwel aan onze opvanggezinnen ❤️

Bij een opvang horen uiteraard opvang gezinnen...

Onze Dendermondse Zwervertjes hebben recht op een fantastische tussenstop waar ze alle aandacht krijgen of juist rustig op hun plooi kunnen komen.

Volwassen katjes socialiseren is vaak een hele klus waar veel tijd, geduld en vooral begrip in kruipt.


Ik spreek altijd over dat rugzakje dat bij onze pubers, volwassen en senior katjes vaak goed gevuld is. Dat rugzakje op de juiste manier leegmaken of aanvaarden dat er een hoekje af is van zo katje is onze taak maar vooral de taak van de opvang gezinnen.

Bij hen komen de katjes in een huiselijke omgeving terecht met allerhande rare geluiden (stofzuiger, muziek, de bel, een hond, kindjes enz...) Ze leren dat er een routine is en passen zich op die manier rustig aan het "gezinsleven" aan.


Interactie zoals spelen, eten geven en ook medicatie toedienen zorgen voor een goede band tussen mens en dier, een band die vaak stuk is door wat de katten hebben meegemaakt in het verleden. Stilaan krijgen ze weer vertrouwen elk op hun eigen manier samen met de mensen waar ze tijdelijk een "all in" formule krijgen worden ze wie ze zijn als ze "het huis uitgaan".

Van zodra ze "klaar" zijn om de grote stap te doen naar een definitieve thuis "gouden mandje" kijken wij op onze Matchmaker (link hieronder toegevoegd) wie er best bij hen past.


Sommige hebben een lange weg afgelegd, andere maken de klik dan weer sneller maar ze zijn één voor één bijzondere katjes, even bijzonder als onze opvanggezinnen.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPT7HdVN4AWfkJtN320t0uaPOwdCjxMc-Od_Hpz7hpBuaZ0w/viewform


112 weergaven0 opmerkingen